Református Est 2019

Református Est

Az általános iskolában a pedagógusok feladata az oktatás, testi és lelki nevelés, a tehetség kibontakoztatása, a lemaradók felzárkóztatása. Egy jó tanár pontosan tudja azt is, hogy minden gyermek tehetséges valamiben.

A Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda 2019. március 28-29-én tartott estjének éppen az volt a célja, hogy megmutassa az itt tanuló diákok sokoldalúságát, rejtett vagy kevésbé ismert képességét. Minden eddigi estet felülmúló létszámban szerepeltek a gyerekek: az anyaiskolából 675 diák lépett fel, és hozzájuk csatlakoztak még a Kőröstetétleni Tagiskola nebulói, valamint az óvodások.

Az iskola célkitűzései szépen kirajzolódtak az est folyamán. Megjelent a hagyományőrzés az óvodások és néptáncos diákjaink előadásában, valamint a Görög Ilona című népi ballada megjelenítésekor. Az alsóbb évfolyam tanulói zenés, táncos előadásokkal örvendeztették meg a nézőket, megmutatva ezzel azt is, hogy az iskolában helye van a játéknak és a táncnak is, hiszen a kisgyermekek életkoruknak megfelelően játékosan tanulnak még. Felsőbb évfolyamos diákjaink görbe tükröt tartottak a kamaszok szülei, illetve a pedagógusok elé. Nyolcadikosaink pedig tánccal búcsúztak az iskolától. Nem maradhatott ki a mozgás egyéb formája sem a repertoárból, gúla gyakorlatot nézhettek meg a nézők a felső tagozatos fiúknak és testnevelőinknek köszönhetően, illetve a Tornakör igazán tehetséges tagjainak produkciójában gyönyörködhettek. Természetesen a keresztyén hit is központi szerepet kapott az esten, a 3.m osztály a Ki teremtette című színdarabjával arra kereste a választ, hogy a földön lévő sok-sok csoda kinek a műve. A megfejtést természetesen Önök is tudják. A záró műsorszám a Pecúrok című színdarab volt, amiben pedig arra világítottunk rá, hogy ott kell helytállnunk, ahová az Úr küld minket, nem menekülhetünk el a feladataink elől.

Az énekkar Velem van az Úr gyermekének szvitje, és az összes fellépő által énekelt záróének méltán hirdette Isten dicsőségét, hiszen a tehetséget a gyermekeink tőle kapták, és neki szerettünk volna hálát adni ezért a csodálatos estéért.